Marieke Oosterman

Dierenarts en eigenaar

Marieke studeert in 2005 af als dierenarts aan de universiteit van Utrecht, met als afstudeerrichting gezelschapsdieren. Een aantal jaar werkt ze als dierenarts in zowel Engeland als Nederland. In september 2017 krijgt ze de mogelijkheid de praktijk in Utrecht over te nemen van dierenarts Simon Kleinjan.

Marieke woont in Utrecht, samen met haar man en drie kinderen, haar katten Rubria en Locusta en (praktijk)hond Drusilla.

“Ik vind het geweldig om mijn eigen dierenkliniek te mogen hebben. Het is een droom die ik al vanaf mijn kindertijd koester. Mijn vader was dierenarts en zo klein als ik was, keek ik al mee tijdens het spreekuur en met operaties. Ik heb zelfs een foto waarop ik als kleuter tegelijkertijd met mijn vader aan het opereren ben, ik op mijn knuffelhond Snoopy. Ik heb een brede interesse qua diergeneeskunde van gezelschapsdieren. De afgelopen jaren heb ik me met name toegelegd op interne problemen, operaties en echografie. De zorg voor dieren, met alle mogelijkheden die we tegenwoordig hebben vind ik het belangrijkste als dierenarts. Daarnaast wil ik er niet alleen voor het dier zijn, maar zeker ook voor het baasje. Die twee zijn met elkaar verbonden, via het dier krijg ik contact met het baasje én omgekeerd.”

“Ik wil er niet alleen voor het dier zijn, maar zeker ook voor het baasje.”