Lotte de Groot

Dierenarts

Lotte volgt haar bachelor en master Diergeneeskunde in Utrecht en werkt al eerder in een praktijk voor gezelschapsdieren.

Lotte weet op haar zevende al zeker dat ze dierenarts wil worden. Ze woont samen met haar 2 Main Coon katers Ari en Adje. Ook in haar jeugd groeit ze op met katten en loopt altijd met katten door het huis te slepen.

“In groep 8 volgde ik een EHBO-cursus en ik oefende op de katten bij mij thuis. Er is een foto van mijn kat met een pootje helemaal in het verband. Ook wilde ik altijd honden, maar mijn ouders wilden dit niet, dus liet ik de honden in de buurt uit. Toen ik diergeneeskunde ging studeren was ik eigenlijk bang voor paarden, ik vond ze groot en moeilijk te lezen. Bij de studievereniging ben ik daarom paard gaan rijden. Dat hielp me over mijn angst heen. Mijn vak is mooiste van de wereld. Het contact met verschillende mensen vind ik bijzonder. Zien hoeveel liefde onze klanten voor hun dieren hebben, wat ze allemaal doen om het leven en gezondheid van hun huisdieren nog beter te maken. Ook de afwisseling in het werk vind ik erg leuk. Het ene moment een vaccinatie, het andere moment bloedprikken en dan weer wonden hechten of dieren verzorgen die in de opname zitten. In mijn werk en de communicatie met de baasjes ben ik empathisch en geduldig, maar wel duidelijk. Ik ben tevreden als we als team rechtvaardige beslissingen voor huisdieren kunnen maken, zelfs als dat moeilijke beslissingen zijn. Soms doen we dat door juist verder te zoeken en zo wel bij een diagnose te komen. Niks doen of schouders ophalen, omdat ze oud zijn of een diagnose hebben die we niet kunnen genezen, vind ik geen oplossing.”

“Niks doen of schouders ophalen, omdat een dier oud is of een ongeneeslijke diagnose heeft, vind ik geen oplossing.”