Hond

Verkeert je dier in een levensbedreigende situatie, bel direct naar de praktijk 030-2310986

Wanneer is het spoed bij een hond:
• Benauwd
• Verwonding of een heftige bloeding
• Acuut sloom
• Acuut braken of diarree
• Moeite met, of niet kunnen poepen of plassen
• Niet eten en/of drinken
• Het eten van een vreemd voorwerp of vergif

Wij bieden een preventief zorgplan aan, om zo samen de beste zorg voor jouw huisdier te kunnen bieden.

Door regelmatig de gezondheid van je hond te controleren kunnen we eventuele gezondheidsproblemen sneller ontdekken en zo nodig behandelen.

Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand en daarvoor krijg je van ons een een hondenplan op maat. Er zijn plannen voor verschillende gewichtsklassen. In elk plan zit in ieder geval de vaccinaties en preventieve parasitaire behandelingen.

VetPlan biedt nog meer voordelen. Zo ontvang je op alle producten en diensten 10 % korting. Voor de gezondheidschecks, ontwormen en ontvlooien ontvang je per mail een herinnering.

Alle honden zijn welkom van jong tot oud.

Aanmelden doe je eenvoudig door bij onze balie een overeenkomst in te vullen. De eerste maandelijkse termijn betaal je in de praktijk, daarna wordt het afgesproken bedrag maandelijks via de bank geïncasseerd. Je sluit het zorgplan voor één jaar af en daarna is het tegen bepaalde voorwaarden maandelijks opzegbaar.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Om je hond goed te beschermen is het verstandig om jaarlijks te vaccineren.

Wij vaccineren op maat. De vaccinatie tegen Leptospirose en de besmettelijke hondenhoest geven we ieder jaar en tegen de Hondenziekte, Leverziekte en Parvo eens per drie jaar. Tijdens het consult zullen we ook een gezondheidscheck uitvoeren om te zien of je hond helemaal gezond is, dit is noodzakelijk voor het vaccineren.

Om een goede bescherming op te bouwen is het van belang al vanaf pup af aan goed te vaccineren en een aantal vaccinaties meermaals te geven. Als je pup 6 weken oud is vaccineren we tegen de Hondenziekte en Parvo. Met 9 weken tegen Leptospirose, Parvo en de besmettelijke hondenhoest. Met 12 weken tegen Hondenziekte, Leverziekte, Parvo en Leptospirose.

Als je hond uit het buitenland komt, of als het een tijd geen enting heeft gehad of een ander schema heeft gevolgd, dan kan het zijn dat we een adviseren een ‘booster’ ofwel herhaalvaccinatie te geven. Neem in dit geval contact met ons op voor een advies op maat. Iedere hond is tenslotte anders.

Ga je op reis met je hond? Dan moet je hond in het bezit zijn van een Europees paspoort. Ook moet hij gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid, de rabiësvaccinatie. Deze vaccinatie moet minimaal 21 dagen vóór vertrek gegeven zijn. De vaccinatie is in principe drie jaar geldig. De rabiësvaccinatie mag vanaf 12 weken gegeven worden. Een hond kan dus op zijn vroegst pas vanaf 15 weken naar het buitenland.

Het is verstandig ruime tijd van tevoren uit te zoeken wat de invoereisen zijn van het land waar je naar toe reist. Zoek ook uit wat je moet doen als je terugkomt naar Nederland of op doorreis gaat.

Op de website van het LICG staan per land de invoereisen www.licg.nl

Uiteraard mag je ook contact met ons opnemen en kijken we samen welke maatregelen er nodig zijn.

Het is belangrijk om je hond te beschermen tegen vlooien, wormen en teken.
Niet alleen voor de gezondheid van je hond, maar ook voor de gezondheid van jezelf en kinderen.
Deze parasieten kunnen namelijk ziektes overbrengen op mens en dier.

Ontwormen
Het is verstandig om je hond regelmatig te ontwormen. Honden en pups tonen niet altijd ziektesymptomen, als dit wel zo is zit er vaak al een heftige worminfectie. Wanneer je een hond of pup krijgt, vraag dan altijd na wanneer voor het laatst ontwormd is. Pups lopen altijd in het nest al een worminfectie op via de moeder.

Ons advies is om middelen om te ontwormen bij een dierenarts te halen. Zo kan er op maat (medische achtergrond, leeftijd, gewicht etc.) een advies worden gegeven. Wij hebben hiervoor tabletten die je met voer kunt geven.

Ontvlooien
Het is verstandig om je hond maandelijks te behandelen tegen vlooien. Honden komen veel met andere honden in aanraking en zo kunnen er vlooien over springen. Dit geeft jeuk en kan een vlooienplaag veroorzaken in huis. Ook kunnen vlooien tijdelijk op mensen springen en jeuk en rode bultjes veroorzaken. Vlooien dragen vaak eitjes van wormen bij zich en kunnen zo ook voor een wormeninfectie zorgen.

Er zijn diverse middelen voor het bestrijden en voorkomen van vlooien. Wij hebben hiervoor zowel tabletten, pipetten als halsbanden te koop. Ontvlooien kan al vanaf dat je pup 6 weken oud is en het is belangrijk maandelijks te ontvlooien. Vraag altijd na als je een nieuwe hond of pup in huis haalt, of deze recentelijk ontvlooid is. Mocht dit niet gedaan zijn dan is het verstandig dit zo snel mogelijk te doen.

Bij een vlooienplaag in huis zijn de volgende maatregelen van belang:

  • Behandel alle huisdieren tegen vlooien
  • Stofzuig het huis elke dag grondig en verwijder direct na het zuigen de stofzuigerzak en breng dit naar buiten.
  • Alles wat wasbaar is waar de hond of andere huisdieren op hebben gezeten wassen op minimaal 60 graden.

Neem voor vragen hierover gerust contact met ons op.

Teken
Naast het ontwormen en ontvlooien is het belangrijk je hond ook goed te beschermen tegen teken. Teken kunnen namelijk via de hond bij mensen komen en de ziekte van Lyme overbrengen.

Behandel je hond daarom maandelijks tegen teken. De meeste middelen die wij gebruiken bij het ontvlooien werken ook tegen teken. Mocht je hond toch een teek oplopen, dan adviseren wij deze zo snel mogelijk te verwijderen met een tekentang of tekenschepje. Je mag ook bij ons langs komen zodat wij het kunnen verwijderen.

Voor vragen en advies mag je altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Elke hond in Nederland móet gechipt én geregistreerd zijn bij een databank. Een pup moet binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden. Als je dus een pup aanschaft hoort deze door de eigenaar of fokker al gechipt en geregistreerd te zijn. Let op! Zet bij aanschaf van een hond of pup de registratie zo spoedig mogelijk (binnen twee weken) op jouw naam in een van de databanken.

Haal je een hond uit het buitenland? Ook dan hoort deze gechipt te zijn voor hij in Nederland komt. Anders is er sprake van illegale hondenhandel.

Een reu kan chemisch gecastreerd worden. Dit gebeurt door het inbrengen van een onderhuids implantaat. Indien gewenst kan de castratie ook gedaan worden door middel van een operatie.

Een teefje kan vanaf 6 maanden oud gesteriliseerd worden. Dit kan voor of na de eerste loopsheid, maar het is per hond verschillend. We adviseren daarom om eerst even contact op te nemen met de praktijk.

Wij adviseren om je hond meerdere malen per dag eten te geven. Een volwassen hond geef je 2 á 3 maal per dag droogvoer en een pup 4 maal per dag. Een richtlijn voor een goede hoeveelheid is per hond/ras verschillend. Wij adviseren dan ook om dit samen met ons tijdens een consult te bespreken.

Tot een leeftijd van 6 maanden adviseren wij om puppyvoeding te geven. Vanaf 6 maanden tot een jaar geef je juniorvoeding. Geef vanaf dat je hond 1 jaar is adultvoeding en vanaf 8 jaar senior voeding. In elke voeding zit de juiste voedingswaarde voor die levensfase.

Het is van belang je hond op een gezond gewicht te houden. Als je hond aan ons HuisdierenZorgPlan deelneemt zien we je hond regelmatig en zullen wij ook zijn gewicht in de gaten houden.

Voor vragen over het gedrag van je hond kun je ook bij ons terecht. Bij ons in de praktijk proberen wij het bezoek zo prettig mogelijk te maken. Dat doen we door middel van koekjes en het rustig de tijd nemen voor je hond.

Door de lichaamstaal van je hond te lezen en daarop in te spelen, proberen wij zo min mogelijk stress te veroorzaken.

Wil je advies over het gedrag van je hond, neem telefonisch contact met ons op.