Danique Snijder

Dierenarts

Danique studeert in 2021 af aan de opleiding Diergeneeskunde in Utrecht

Ze begint daarna meteen met werken in een kliniek in Amsterdam.  Een leerzame ervaring, maar na 2 jaar wordt het heen en weer reizen teveel en zoekt ze het dichter bij huis. Nu werkt ze met veel plezier bij Dierenkliniek Domstad.

Danique heeft zelf een kat geadopteerd van een gezin waar het niet goed ging tussen hem en het kindje daar. Hij heet Olli.

“Ik ben zelf met honden en konijnen opgegroeid en ben eigenlijk al sindsdien helemaal weg van dieren. Ik zei ook al vanaf mijn 6e dat ik dierenarts wilde worden om al die lieve beestjes te helpen en nu mag ik die droom ook waarmaken. Mijn vak is het mooiste vak van de wereld. Je kunt de dieren helpen, maar ook juist hun eigenaren. Dat je hen weer blij kan maken als hun 'familieleden' weer beter zijn, is heel bijzonder om te zien. Dat ze jou vertrouwen met hun huisdier maakt ons werk heel mooi. Ik ben vooral geïnteresseerd in de interne geneeskunde en echo's van de buik maken. Ik wil elk puzzelstukje zoeken om de puzzel compleet te maken om te zien waar het dier last van heeft en om hem/haar weer beter te maken. Graag probeer ik duidelijkheid te creëren in de chaos van de symptomen die de dieren kunnen hebben. Ook ben ik niet bang voor een drukke dag, hierin probeer ik rustig te blijven en orde voor mezelf te creëren. Verder probeer ik duidelijk en rustig te communiceren met eigenaren en ook rustig de dieren te benaderen. Ik krijg vaak te horen dat de dieren rustig zijn bij mij en dat ik dus mijn werk goed gekozen heb. Dit is een fijn compliment om te krijgen.”

“Ik wil elk stukje van de puzzel zoeken en hem compleet maken, om te zien waar het dier last van heeft en het beter te maken.”