Amber Blom

Dierenarts in opleiding

Amber is masterstudent Diergeneeskunde, richting gezelschapsdieren, aan de Universiteit Utrecht. Meteen na de middelbare school begint Amber aan haar Bachelor Diergeneeskunde  en komt in Utrecht wonen. Na het behalen van haar Bachelor gaat ze werken bij Dierenkliniek Domstad.

“Ik heb altijd al een liefde voor dieren gehad, dit is mij met de paplepel ingegoten, en ik wist al van jongs af aan dat ik dierenarts wilde worden. Vroeger hadden wij thuis al konijnen en een hond. Daarnaast heb ik 10 jaar paardgereden. De combinatie van het werken met dieren en mensen en het persoonlijke contact wat je vaak hebt met diereigenaren, vind ik het mooiste aan mijn werk. Ook de onvoorspelbaarheid maakt het interessant. Geen enkele dag is hetzelfde en je weet nooit wat je te wachten staat. Ik streef ernaar een vriendelijk, maar vooral vertrouwd, gezicht te zijn voor eigenaren, zodat zij met een goed gevoel met hun dier bij ons komen. Als dat gelukt is ga ik met een tevreden gevoel naar huis.”

“Ik streef ernaar een vriendelijk, maar vooral vertrouwd, gezicht te zijn voor eigenaren, zodat zij met een goed gevoel met hun dier bij ons komen.”