Mariska van Oostveen

Paraveterinair dierenartsassistente

Mariska start haar schoolloopbaan in de dierverzorging op het MBO van Aers in Almere. Omdat zij ook de medische kant van dierverzorging heel interessant vindt volgt ze hierna de opleiding paravetrianair assistente bij Aeres Barneveld.

Ze werkt 8 jaar bij verschillende dierenartsenpraktijken en geeft daarnaast les op de hondenschool. Sinds november 2020 is Mariska een van de vaste gezichten bij Dierenkliniek Domstad.

Mariska heeft twee Belgische Herders, Vito en Evie.

“Ik ben opgegroeid met honden en daar ligt ook mijn grote liefde voor dieren. In mijn jeugd werd ik verliefd op mijn huidige man, die met drie honden ook actief was in de hondensport. Elk weekend ging ik mee naar wedstrijden. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel plezier een hond heeft met zijn baas tijdens een spelletje. Ik hou ervan om ieder persoon en dier in de praktijk zich welkom te laten voelen, zodat elk bezoek als een postieve ervaring wordt onthouden. Zo neem ik bijvoorbeeld vaak even de tijd een hond zoch op zijn gemak te laten voelen door hem een koekje te geven. Vaak als een hond dan terug komt weet hij nog dat hij vorige keer iets lekkers heeft gehad en komt hij een stuk blijer binnen.”

“Ik hou ervan om ieder persoon en dier in de praktijk zich welkom te laten voelen, zodat elk bezoek als een postieve ervaring wordt onthouden.”