Lysette Smith

Dierenarts

Lysette behaalt haar Master Dierenarts Gezelschapsdieren aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast deed ze nog een Bachelor Engelse taal en cultuur. Zij is werkzaam geweest bij diverse dierenartspraktijken in oa. Amsterdam en Rotterdam en werkte als vrijwillig dierenarts in een asiel in Portugal.
Lysette heeft op dit moment zelf geen huisdieren, maar hoopt dat er binnenkort misschien een of twee viervoeters op haar pad komen.

“De liefde voor dieren zat er bij mij al jong in. Omdat mijn vader en zus astmatisch waren konden er helaas geen dieren in huis komen, maar dit werd gecompenseerd door drie konijnen in een buitenhok en ik was fanatiek lid van de WNF Rangerclub. Het mooiste aan mijn vak vind ik dat je echt iets kunt betekenen voor degenen die geen stem hebben. Dieren zijn heel eerlijk en ondergaan pijn en ziekte heel puur. Ooit had ik een oudere kat onder behandeling die alle tenen van haar achterpoot gebroken had. Dit heelde erg slecht en de baasjes dachten erover haar te laten inslapen. Als laatste stap hebben we toen de achterpoot geamputeerd en daarna bloeide de kat weer helemaal op, zonder last te hebben van het missen van de poot. Daar doe ik het voor, dat is het mooie van dieren, die leven in het nu.”

“Het mooiste aan mijn vak vind ik dat je echt iets kunt betekenen voor degenen die geen stem hebben.”